Sivut

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kesäinen perhosverho

Vielä ehdit tekemään tämän helpon ja nopean verhon vaikka Juhannusviemisiksi!

Kesäisen perhosverhon saa helposti tehtyä kaksipuoleisesta kartongista, kaksipuoleisesta teipistä,  ja hammaslangasta. Lisäksi tarvitset kuvioleikkurin ja sakset.
Periaatteessa sama ohje toimii muillakin kuvioilla, esim tähti tai sydän.


Tässä muutama paperivaihtoehto. Kannattaa suosia pieniä kuvioita, koska kuvioleikkurin leikkaama kuvio on melko pieni, isosta kuviosta saattaa tulla yksivärinen.


 Yksi arkki leikattuna perhosiksi. Yhdestä arkista saa 6 x 18 perhosparia, eli yhteen 1,5m nauhaan tarvitaan 216 perhosta. Sen määrän saa yhdestä arkista. Jos haluaa laittaa perhosia tiheämmin, niin niitä menee tietysti enemmän.  

Mallityössä teippasin aina 2 perhosta yhteen ja hammaslankaa vielä sinne väliin. Laitoin joka toisen parin ns oikea puoli päällepäin ja joka toisen nurjat päällepäin, sillä sai mukavasti elävyyttä verhoon. Silti näin valokuvissa ei värierot näy. nauhan toiseen päähän tein lenkin, mistä ripustin nauhat puukeppiin, jonka laitoin oven karmin päälle. Perhosten siipiä taivutin aina hieman, etteivät ne jääneet ihan littanoiksi. Jälleen luonnossa eläväisemmän näköinen. Vaikka nauhat tuulessa hieman heiluivat, ja välillä sekoittuivatkin, niin ne myös selvisivät itsekseen. Nyt parin päivän käytön jälkeen, ajattelisin, että tuplamäärä nauhoja olisi tuohon kohtaan hyvä, joten ehkäpä teen ne vielä tässä joku päivä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti