Sivut

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Valkoinen kirjoituskynä

Pitkään -vuosia- olen etsinyt hyvää, peittävää, valkoista kirjoituskynää. Niitä ei tunnu vain olevan... Anun Putiikeissa löytyy nyt 4 eri kynää, joissa yhdessä on 2 erilaista päätä, ohuempi ja paksumpi. Ihan täysin unelmieni kynää en ole vieläkään löytänyt, mutta kelpo ehdokkaita kylläkin.
Tässä tekstinäytteet myynnissä olevista kynistä.


 
 
Suosikkini kun puhutaan kirjoittamisesta, on ensimmäinen, Ranger white opaque. Kynällä on hyvä kirjoittaa, mutta peittävyys geelikynätyyppisellä kynällä ei aina ole ihan optimaalinen, kuten esimerkiksi q-kirjaimen kohdalla. Silti tämä tuntuu olevan ykkössuosikkini nyt. Kynä toimii myös mixed media käytössä.
Zig writer chalk on nimensä mukaisesti liitutyyppinen, läpikuultava kynä. Tässä kynässä on  2 erivahvuista terää. Itse koen vähän hankalaksi kirjoittaessa sen, että teksti on ensin näkymätön ja tulee pikkuhiljaa näkyviin. Tietyntyyppisiin juttuihin, jos vaikka haluaa huurre-efektiä, tämä kynä on oikein hyvä.
Seuraava, Sakuran Glaze on himmeämpi versio ensimmäisestä kynästä. Geelikynämäisyys välillä häiritsee, samoin kuin se, että myös tässä kynässä jälki on ensin näkymätöntä ja tulee pikkuhiljaa näkyviin.
Pen-touch on jäljeltään melko peittävä, maalimainen. Kärki on kuitenkin melko leveä, 1mm, jolloin ihan kaikkeen kirjoittamiseen sekään ei sovi.
Onkohan olemassakaan näiden kynien parhaat ominaisuudet yhdistäviä kyniä?! Mikä kynä on sinun suosikkisi? Suosikki voi olla myös joku aivan muu kynä!  Kommentoineiden kesken arvotaan vapaavalintainen kynä valikoimistamme.


2 kommenttia:

  1. itse käytän töissä zig writer chalkia mutta kotona ehdoton suosikki on Gelly Roll sakura. Sen jälkin on maalimainen ja ohut on kynän kärki. Kynä on vanha mutta toimii edelleen..

    VastaaPoista
  2. Samainen Gelly Roll minullakin on käytössä. Pari geneeristä liitutaulutussia myös kokeilussa, hyvältä vaikuttivat jos haluaa isommalle alueelle valkoista.

    VastaaPoista