Sivut

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Jehkottaren skräppihaaste; tuotoksia

Toukokuun puolella innostuin Jehkottaren kesäskräppivaihdosta, kun Askartelupirtillä haastoin itseni skräppäämään kollegoiden puodeista hankkimillani tarvikkeilla leiskat, ja se oli kivaa. Tuli vähän uutta näkökulmaa. Lyhyesti minun piti hommata kolmelle kaverille ja itselleni yhtenäiset kitit ja sitten niistä piti tehdä kustakin yksi leiska. Kesäkuun alkupuolella sain kaikki setit ja omanikin lähetettyä ja Juhannuksen kieppeillä tuli valmista.

Etsin kuvistani kuhunkin settiin, lähinnä värimaailmaan, sopivat kuvat, enemmän tai vähemmän vanhoja kuvia, tuorein taitaa olla vajaan 10v takaa, sitten n. 15v, hääkuvien otosta on vierähtänyt jo 19v ja vanhin kuva on yli 35v! Sitten suunnittelin leiskat. Yllätyksekseni itse koostamani setti oli itselleni kaikkein vaikein! Siitä en meinannut millään saada leiskaa kasaan :-D Tehdessä hoksasin, että kaikissa kuvissa on yksi yhteinen teema yhdessä, minä ja tyttäreni, minä ja veljeni, minä ja mieheni sekä vanhempani. Siksi otsikoin tähän haasteeseen tehdyt leiskat Yhdessä. Aakkostarrat löytyvät Anun Putiikkien valikoimista Tarinointia en näihin leiskoihin kirjoittanut. Kirjaan yleensä leiskojen takapuolelle tekopäivän, ja tässä yhteydessä myös sen, että tällä osallistuin tähän haasteeseen.

Lopuksi huomasin, että materiaaleja jäi vähän yli ja tein vielä yhden leiskan, jossa on materiaaleja kaikista  saamistani seteistä. Hyvin sointuivat yhteen, vaikka 4 eri ihmistä on niitä päässyt valitsemaan!! Tähän leiskaan valikoitui sitten kaikkein tuorein kuva, pari vuotta vanha.

Loppuun laitan linkkejä muiden samoista materiaaleista tehneiden blogeihin, tai instaan tai mihin nyt kuvia päivittävätkään, niin pääsette näkemään, mitä muut samoista materiaaleista saivat aikaan.

Tyylini on hyvinkin yksinkertainen, jonkun mielestä varmasti tylsäkin. Mutta tällä mennään. ;-)

Ensimmäinen leiska on tehty Eevan kokoamasta setistä:



Etukäteen, ennen kuvan löytymistä ajattelin, että tämä setti olisi väriensä puolesta kaikkein haastavin. Mutta jälkikäteen tykkään tästä kovasti. Nuo paperit ja erityisesti alareunan nauha jotenkin vain kuuluvat kuvaan. 

Toisena kokosin leiskan Tarun (Jehkotar) materiaaleista. Nähtyäni setin, tiesin heti, että tämä kuva sopii tähän ja tästä saa kauniin leiskan. 


Kristelin setistä paljastui omaan silmääni "häämatskua", ja heti oli selvää, että joku vielä skräppäämättömistä hääkuvistamme pääsee tähän leiskaan. Häistähän ei ole vielä aikaa kuin 19v, mitä sitä suotta hötkyilemään hääkuvien skräppäyksen kanssa ;-)



Sitten se hankala tapaus. Itse kokoamani setti... Kaikkia matskuja löytyy ainakin varastolta, jos verkkokaupasta joku papereista on jo loppunut... Kuva on siis vanha... Veikkaisin n. vuodelta '80. Enkä kyllä enää muistanut, että meillä on kotona ollut noin sinistä... Tapetti ja verhot... Tämä siis ajalta ennen remonttia -kun seinistä tuli valkoiset :-D



Ja sitten tämmöinen leiska -hiukan ironiaakin sisältäen- tuli koottua jämäpapereista ja koristeista.
Leiska on kyllä hassusti vinossa, yläreunassa oli alunperin ihan tasainen vihreä raita...



Mutta kaikenkaikkiaan oli todella antoisa haaste ja varmasti osallistun tulevaisuudessakin vastaaviin! Tästä haasteesta aiheutui kyllä muutoinkin armotonta inspiroitumista, muutenkin on tullut skräpättyä paljon. Tai no, se voi kyllä johtua myös siitä, että pitäisi noita skräppikamoja saada järjestettyä ja siivottua ;-) 

Eeva
Taru
Kristel


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti