Sivut

torstai 13. maaliskuuta 2014

Embossauksen perusteita

DT-jäsen Jenni teki jutun embossauksesta eli kohokuvioinnista. Verkkokaupassa on tarjouksessa kohojauheita, kuumailmapuhaltimia ja muita tarvikkeita embossaukseen liittyen. Käyhän kurkkaamassa. Jos haluat noutaa paketin myymälästä ja hyödyntää tarjoukset, tee tilaus verkkokaupassa, pakkaan sen valmiiksi ja lisäksi voit sitten katsoa myymälästä muuta. Valitse tällöin maksu kauppiaan toimipisteessä. Jos et näillä ohjeilla rohkaistu kokeilemaan yksikseen, niin Askartelupirtti-tapahtumassa  
         on paja jossa pääsee kokeilemaan embossausta ohjatusti.    


Embossaus kohojauheilla on helppoa ja sillä saa helposti näyttäviä kuvioita kortteihin. Väritön kohojauhe korostaa värillistä leimausta hyvin. Kohojauheita on saatavilla eri merkeillä monissa erilaisissa väreissä. Tarkkoja yksityiskohtia varten on käytössä eri jauheet (hienojakoiset) kuin isoille pinnoille (UTEE eli Ultra Thick Embossing Enamel eli karkeammat jauheet)


Embossausta varten tarvitset kohojauhetta, embossausmustetta ja mahdollisesti myös antistattisen tyynyn sekä kuumailmapuhaltimen. Tyynyllä pyyhitään paperin pinta ennen leimausta, jotta kohojauhe jää kiinni vain musteeseen. Itse usein rapsutan ennen kuumennusta pienellä siveltimellä jauheen pois paikasta, mihin en halua sen jäävän kiinni .Värittömän embossausmusteen lisäksi myös värilliset Distress Ink-musteet sopivat embossaukseen.


Leimasin ensin oranssilla DI musteella paperiin pitsikuvioita. Käytin suojapaperia alla, jotta saatoin leimata osittaisen kuvion reunaan.

Kaadoin suojapaperin päällä kohojauhetta kuvion päälle. Tee tämä heti leimauksen jälkeen, sillä leimamuste pitää olla vielä märkää. Vinkki: A4 kopiopaperi sopii tähän ja jotta ylimääräinen jauhe on helppo kaataa takaisin purkkiin, tee keskelle paperia taitos.

Kaada suojapaperille ylimääräinen irtonainen pulveri. Älä pyyhi kuvion pintaa, sillä se poistaa kohojauheen.
Kuumenna puhaltimella jauhe kiiltäväksi. Leimakuvan väri on selvästi kirkkaampi käsittelyn jälkeen. Embossasin myös tekstin ja tällä kertaa käytin väritöntä embossausmustetta ja mustaa kohojauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti