Sivut

perjantai 31. elokuuta 2018

A4 kokoiset tarra-arkit testissä

Sain joku aika sitten A4 kokoisia tarra-arkkeja, hyvälaatuista, kotimaista tarraa -samaa, mitä Anun Putiikkien oman tuotannon tarroissa on käytetty. Siirrettäviä tarroja siis ja toimivat niin paperilla kuin vaikka sisustustarrana!
Tarra-arkkeja on kolmenlaisia: tavalliset, joista löytyy matta ja kiiltävä vaihtoehtoja, helmiäispintaiset ja liitutaulupintaiset. Tavallisten hinta on A4 arkki 2,50€ ja A5 kokoinen arkki 1,30€. Helmiäispintaisissa A4 arkki maksaa 3€ ja A5 arkki 1,60€ ja liitutaulupintaiset A4 kokoisena 5€ ja A5 koossa 2,60€ Isommista eristä pyydä tarjous!

Tässä värikartta. Värikartan sydämet ovat peräisin leikkuutestistä. Värikartta on mukana tapahtumissa ja sen perusteella voi verkkokaupasta tilata A4 tai A5 kokoisia arkkeja.
Olen testaillut niitä eri tavoin, millä kynillä voi kirjoittaa ja miten käyttäytyvät stanssatessa. Paljon muutakin niillä toki voi tehdä.

Ensin kynätesti. Kirjoitin kynällä kynän nimen, käytin kyniä, mitä penaalistani sattui löytymään.  Liitutaulupohjat jätin testin ulkopuolelle. Alustalla ei ollut merkitystä siihen kuinka väri tarttui tarran ja myös pysyi. Pyyhkäisyn tein 30min kirjoittamisen jälkeen. Eli tussipohjaiset värit eivän oikein pysyneet, vaan levisivät vielä niinkin pitkän ajan kuluttua. Kuvassa vasemmalla oleva valkoinen on matta ja oikealla kiiltävä.


Tarroista tein myös leikkuutestin big shotilla, sizzix- ja light studio stansseilla. Leikkuulevyt ovat jo eläämää nähneet, mutta vielä ihan toimivat. 


 Ensiksi leikkasin sydämet paksulla big shot stanssilla. Leikkasi mainiosti ja helposti. Sitten kokeilin ohutta thinlite sizzix stanssia, kiemura. Yhden taisin saada ehjänä irti. Ei oikein leikannut. Sitten otin toisen thinlite stanssin, mutta ei auttanut, leikkuutulos oli yhtä huono. Toki, vika voi olla stansseissa, tai siinä etten löytänyt oikeaa vahvuutta noihin adaptereihin. Kokeilin erilaisia vahvuuksia, mutta lopputulos oli yhtä huono, välillä jopa vielä huonompi. Sitten otin kokeiluun vielä ohuemman Light studion stanssin, jossa on myös "monta pientä kohtaa ja kiemuraa". Se leikkasi upeasti ja myös kohokuvioidut kohdat tuliva hienosti näkyviin. 
Tässä vielä onnistuneimmat ääripäät, paksuin ja ohuin stanssi. Kyllä näillä tarroilla kelpaa koristella kalenteria tai skräppisivua tai korttia tai ihan mitä vaan! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti