Sivut

keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Minialbumi kirjekuorista

Nyt helppo ohje, joka onnistuu aloittelijaltakin!

Tarvikkeet kirjekuoria (mallissa 6kpl) saman kokoisia. Mallissa koko on 9"x 4,5", eli pitkulaisia. Kierrätetytkin kuoret käyvät, kunhan läppä on ehjä :-) Lisäksi mallityössä on käytetty 2-puoleista teippiä, ei sotke, pitää hyvin, mutta liima toimii myös.
Ja kuviopaperia tai kartonkia.Laita läpän reunoille kaksipuoleista teippiä tai liimaa. Sujauta läppä toisen kuoren sisään, irroita suojapaperit teipeistä ja paina kiinni. Tältä näyttää ensimmäisen yhteenliitännän jälkeen.


Jatka samaan malliin, välillä voi vaihtaa suuntaa, jolloin yhteen kuoreen ei kiinnity niin montaa kuorta. Tältä näyttää valmis setti. Liimaa tai teippaa viimeinen läppä takakanteen.


Valitse mieleiset paperit, joilla sivut päällystetään.


Leikkaa juuri kuorenkokoisia paloja valitsemistasi papereista. Kiinnitä ne kaksipuoleisella teipillä tai liimalla sivujen päälle, jättäen pienen raon keskelle. Tällöin albumin sivuja on helpompi kääntää.


Joskus -tai vaikka joka sivulle voi jättää toisen sivun kohdalle kuoren ominaisen aukon, ja tehdä siitä  ns piilotaskun, minne voi piilottaa jotain kivaa. Itse tein sinne vielä samasta paperista lisäsivun, alempi kuva. Koska olin päälystänyt sivut paperilla, vaati tuo lisäsivu ohuen kartongin taakseen, jottei se ole liian lerppu. Lisäsivun tulee olla hieman pienempi kuin päälipuoli, jotta sen saa sujuvasti laitettua taskuun. Ja tässä vielä video päällystetystä albumista. Vielä en koristellut tätä sen enempää, nyt katsotaan sopivat kuvat. Nämä paperit ovat niin koristeellisia, että tuskin kovin paljon lisäkoristeita laitankaan. 


Omani pysyi -ainakin vielä kivasti kiinni, mutta sulkemismekanismeja on erilaisia. Jos se tuntuu olevan ongelma, niin tehdään postaus niistäkin. Laita rohkeasti viestiä.

Jos materiaaliuupelo iskee, niin olen koonnut verkkokauppaan pakkauksen kirjekuorialbumi, tilaamalla sen, saat 6 valitsemasi kokoista kirjekuorta, 2-puolisen teippirullan ja kuviopapereita toivomassasi väriskaalassa. Toki tuotteita saa erikseenkin. Kirjekuoria ei löydy verkkokaupasta, mutta viestillä niitäkin saa tilata. Koot A5, A6 ja pitkulainen 9" x 4,5".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti