Sivut

torstai 13. elokuuta 2020

Messut koronan varjossa

 Messukausi alkaa viikon päästä Kässäfestarit-messuilla, oletko sinä tulossa? On niin kiva nähdä asiakkaita pitkästä aikaa, kevään messut kun kaikki peruuntuivat. Tapahtumia olemme me kauppiaat, niinkuin varmasti myös te asiakkaat kaivanneet kovasti. On eri asia nähdä tuote ihan oikeasti, kuin vain ostaa se netistä. Kun tietää mitä on tilaamassa, tuotteesta on aiempaa kokemusta jne, on helppo tilata, mutta juuri värit, uutuudet ja materiaalit on kiva nähdä luonnossa. Kauppiaana kuuntelen messuilla palautetta ja toiveita erityisesti ja siksikin messut ja tapahtumat ovat tärkeitä. Ja yrityksen tuotemyynnistä n. 80% tulee messuilta ja tapahtumista, live-kohtaamisista. Turha kai edes sanoa, että tästäkin syystä olen tätä toimintaa kaivannut!

 

  

Kuinka vallitsevat tilanne messuihin ja osastooni? 


Messuille myydään ennakkolippuja, omasi voit ostaa täältä. Ennakkolipun ostamalla varmistat pääsysi tapahtumaan - asiakasmäärä, joka yhtäaikaa voi olla tapahtumassa on rajattu. Ennakkolippu kertoo myös tapahtuman järjestäjälle sekä yrittäjille, että asiakkaita on tulossa, ja tässä epävarmassa tilanteessa hieman varmuutta siihen, että panostus kannattaa. Yrittäjälle messut ja tapahtumat ovat aina kalliita investointeja, myyntipaikka maksaa, matkat, majoitukset, palkat, mahdolliset mainokset, myyntituotteiden varaaminen ja tilaaminen ...  parhaimmillaan messut ja tapahtumat tuovat moninkertaisesti kulujen verran (mikä ei vieläkään tarkoita, että se kaikki raha menisi yrittäjälle itselleen!), pahimmillaan edes kaikkia kuluja ei saa katettua. Ja joku kaunis kerta on sitten viimeinen.


Maskit ovat varmasti tuttu näky messuilla, ja ehkäpä joku paikallaolevista yrittäjistä niitä myykin. Ainakin itselläni tulee olemaan maski yllä niin paljon kuin mahdollista. Käsidesiä löytyy varmasti messualueelta, mutta myös Anun Putiikkien pöydästä. Turvaväleistä huolehtimen kuuluu ihan meille jokaiselle. Nämä ovat tällaisia yleisiä asioita, joita kuulemme varmasti kyllästymiseen asti. 


Omalla osastolla edellämainittujen asioiden lisäksi suosin maksamista mobile payllä, korttimaksutkin käyvät kyllä, enkä käteisestäkään kieltäydy, mutta mobile payn etu on se, että ei tarvitse edes näppäillä niitä nappeja, vaan kaikki hoituu omalla puhelimella molemmin puolin pöytää.


Tuotteista laitan esille vain yhdet kappaleet, loput ovat  "tiskin alla" varastossa. Lisään aina myydyn tilalle uuden -niin kauan kuin varastoa riittää. Näin esilläolevia juttuja ei ihan jokainen pääse koskettelemaan kahden päivän aikana. Sinulta asiakkaani toivon, että kosketat tuotteita vain silloin, kun tuote oikeasti kiinnostaa sinua ja voit ostaa sen. Tiedän, että se on huippuvaikeaa, käsillä näkee myös, mutta koitetaan minimoida hiplailu.  


Jos tiedät, että haluat ostaa jonkun verkkokaupasta löytyvän tuotteen, niin nyt jos koskaan kannattaa tehdä ennakkotilaus, jonka noudat Kässäfestareilta. Sillä ensinnäkin varmistat, että saat tuotteen, vaikka et tulisi ihan klo 11 paikanpäälle. Toiseksi kukaan toinen ei sitä ehdi hiplailemaan ennen kuin tulet paikanpäälle ja kolmanneksi, ihan kaikkia Anun Putiikkien tuotteita ei mukaan edes oteta, jolloin voi olla, että haluamaasi tuotetta ei edes ole messuilla mukana!

Jos ennen ostopäätöksen tekoa haluat nähdä jonkun tuotteen, voit laittaa viestiä, että ota mukaan ko tuote, tulen silloin ja silloin ja jos se sopii tarkoitukseeni, niin ostan tuotteen. Jos sitten jostain syystä käykin niin, että et messuille pääse noutamaan tilaustasi, niin sitten sovimme sinulle sopivan toimituksen. 


Jos olet miettinyt, että kuinka voit tukea pienyrittäjiä, kuinka pitää Suomessa kaikkien kivojen juttujen myynnin ja valmistuksen, niin tämmöiset messut, joiden järjestäjäkin on pienyrittäjä, on oikein hyvä tapa siihen! Eikä se tarkoita sitä, että täytyy ostaa kympeillä jokaiselta myyjältä, jokainen euro myyntiä on hyvä juttu, mutta myös se, että kerrot kavereillesikin, että olet menossa tapahtumaan, mikset sinäkin tulisi? Vastaat, kommentoit, jaat somepostauksia. 

 

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin terveys, tullaan paikalle vain terveinä, niin minä kuin sinä!      

❤ Kiitos kun olet olemassa ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti