Sivut

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

LUUKKU 19

Luukku 19

Lumiukkopurkki, malli Sanna Saksija
Materiaalit:
Anun Putiikit: My Mind's Eyen Winter Wonderland tarrat ja 3D-tarrat, My mind's Eye All is Bright naru; skräppipaperit (4heures37 ja yksivärinen vihreä), pienet puolihelmet, kuviollinen servietti, 2-puolinen teippi.
Omat materiaalit: keskikokoinen pesty etiketitön lasipurkki kansineen, puuvillavanulappuja (askarteluvanu tai pumpulikin käy), pitkiä hiuksia, pieni kuminauha, liima, kovikekangasta.

Lumiukko1
Kiinnitä 3D-lumiukkotarra hattu yläreunaa vasten skräppipaperille, jonka taustapuoli sopii lumiukon taustaksi. (Kuvan paperin tausta on musta valkoisilla pilkuilla.) Leikkaa lumiukko alareunaa lukuunottamatta muotoonsa.

Lumiukko2
Muotoile skäppipaperin alareunasta kuvatunkaltainen jalusta. Kun taitat jalustan 90 astetta eteenpäin, ukko pysyy pystyssä.Lumiukko3
Varmista pystyssäpysyminen jalustan vastakappaleella: Kiinnitä jalusta ukkoineen kaksipuolisella teipillä skäppipaperisuikaleelle pyöristetty osa reunaa vasten, taita suikale lumiukon kohdalta kaksinkerroin ja leikkaa molemmat kerrokset muotoonsa, jolloin jalustan takaosasta tulee etuosan peilikuva. Avaa taitos ja saat ukon tukevasti pystyyn.Lumiukko4
Halkaise vanulappu käsin keskeltä korkeussuunnassa, jotta saat sille pörröisemmän pinnan. Leikkaa lappu puoliksi ja peitä lumiukon jalusta molemmin puolin vanulapunpuolikkailla pörröisempi pinta ylöspäin. Peitä leikkuujälki pörröttämällä pintaa lisää sormin tai kiinnittämällä saunakohtien peitoksi ohuempi vanukerros. Toista vaiheet 1-4 myös 3D-tarra-arkin lahjapaketille.


Lumiukko5
Kiinnitä sopivanpituiseksi leikkaamasi kuusirivistö tarra-arkilta lasipurkin alareunaan sen ulkopuolelle. (Voit vaihtoehtoisesti käyttää alareunan koristeluun esim. kapeaa pitsiä, mutta sen liimaaminen lasipinnalle voi olla haastavaa.) Kiinnitä muutamalla liimatäplällä purkin pohjan peitoksi halkaistuja vanulappuja lumeksi, kiinnitä liimaa myös lumiukon jalustaan ja paina lumiukko esim. pitkillä pinseteillä melko lähelle purkin takareunaa, jotta paketillekin jää tilaa. Laita paketti paikalle samalla tavalla. Voit joutua lyhentämään paketin jalustaa saadaksesi sen mahtumaan lumiukon eteen.


Lumiukko6
Takaapäin katsottuna purkissa näyttää nyt tältä. (Lahjapaketin taustana on vihreää skräppipaperia, mutta yhtä hyvin senkin olisi voinut tehdä ukossa käytetystä mustasta paperista.)


Lumiukko7
Nyt alkaa hauskin vaihe eli näpertely! Kiinnitä hiuksenpätkiin kaksi puolihelmeä vastakkain saadaksesi näkymättömästä langasta roikkuvia lumipalloja tai rakeita. Roikuta palloja hiuksesta purkin sisällä nähdäksesi, kuinka pitkät ripustus"langat" tarvitset. Kovin korkealle palloja ei kannata jättää, koska silloin ne jäävät purkin kannen alle näkymättömiin. Itse käytin neljää hiuksenpätkää, joista kahteen kiinnitin yhden pallon ja kahteen kaksi eri korkeuksille. Hiukset voit koettaa korvata mahdollisimman ohuella langalla ja helmet esim. lumihiutaleääriviivatarroilla.Lumiukko8
Leikkaa purkin kantta pienempi ympyrä taivaaksi sopivasta paperista. Itse käytin taas mustaa pilkullista skräppipaperia, jonka nurja puoli näkyy kuvassa. Teippaa pyörylän nurja puoli kauttaaltaan kaksipuolisella teipillä ja kiinnitä lumipallojen ripustushiukset roikkumaan paperin reunoilta. Yhden hiuksen voit pujottaa paperin keskelle neulalla tekemääsi reikään. Valitse lumipallojen paikat huolella kannettelemalla paperipyörylää purkin yläpuolella, etteivät hiukset tai pallot osu lumiukkoon tai lahjapakettiin purkin sisällä. Merkkaa purkin kannen sisäpuolelle esim. tussilla kohdistusviivat vastakkaisille sivuille nähdäksesi, mitenpäin kansi kiertyy paikalleen, kurkista viivojen paikka suljetun purkin kannen sisäpuolelta, avaa kansi ja kiinnitä paperipyörylä sen sisäpuolelle kohdistusviivoja apuna käyttäen. Sulje purkki.Lumiukko9
Liimaa purkin kannen päälle keskelle ensiksi vanulappu pehmusteeksi. Jos käytät kannen peitteenä serviettiä kuten minä, se kannattanee ensin silittää tukikankaalle, ettei se repeä käytössä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää servietin tilalla kaunista kangasta. Leikkaa esim. pienen lautasen avulla servietistä reilusti purkin kantta suurempi ympyrä ja asettele se purkin päälle. Kiristä servietti paikalleen pujottamalla kuminauha purkinsuun ympärille. Peitä kuminauha kiertämällä sen päälle kolme kerrosta kaunista narua ja solmi naru kaksinkertaiselle rusetille. Älä laita solmukohtaa lumiukon eteen vaan jommallekummalle sivulle. Leikkaa narunpäät melko lyhyiksi ja kiinnitä niihin 3D-tarra-arkilta tarrapuolet vastakkain valko- ja vihreäpohjaiset lumihiutaleet, joiden kerrokset olet hyvin varovaisesti irrottanut toisistaan. Kiinnitä puolihelmi toisen vihreäpohjaisen hiutaleen keskelle.


Lumiukko10
Nyt sinulla on purkissa pieni talvinen maisema, jonka voit antaa vaikka pikkujoululahjaksi. Purkkia ei kannata ravistella, etteivät lumipallot sotkeudu toisiinsa, mutta pienikin liikahdus saa ne keinumaan taianomaisesti ilmassa.

Anun Putiikkien tarjous: kaikki koristeet -20%. Tarjous on voimassa verkkokaupassa 6.11.klo 10 saakka ja se huomioidaan tilausvahvistusvaiheessa. Verkkokaupassa näkyvät siis ihan normaalit hinnat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti