Sivut

maanantai 19. marraskuuta 2012

LUUKKU 27

Luukku 27
Maisemakortti, malli Sanna Saksija
Materiaalit:
Anun Putiikit: My Mind's Eye Winter Wonderland -skräppipaperi, -3D-tarrat ja -tarrat, kaksipuolinen teippi.

Maisemakortti1
Leikkaa skräppipaperi ala- ja sivureunastaan kuvassa näkyvään muotoon ja tee puoliväleihin taitosviivat. Leveys ja korkeus ovat pisimmältä kohdalta 27cm, eli kortin leveydeksi ja korkeudeksi tulee 13,5cm. Alaläpän tulisi mahtua taittumaan ylös kortin sisään, joten sen vasemmasta reunasta kannattaa leikata millin-parin suikale pois.

Maisemakortti2
Taittele kortti kasaan, eli ensin alaläppä kortin sisään ja sitten etukansi kiinni. Pyöristä oikea yläreuna esim. lautasta kaavana käyttäen leikkaamalla jokaisen kolmen kerroksen läpi. Säilytä irtileikatut pikkupalat myöhempää käyttöä varten.

Maisemakortti3
Kun avaat kortin, maisema näyttää nyt tältä, ja pääset aloittamaan koristelun.
 
Maisemakortti4

Ponnahdusmekanismia varten leikkaa skräppipaperin reunasta ylijääneestä pystysuikaleesta kaksi tukisuikaletta, joiden leveys on 3 cm. (Kuvassa leveys ei täsmää, mutta ei välitetä siitä!) Leikkaa toisen suikaleen korkeudeksi 9,5cm, ja tee siihen poikittaiset taitosviivat (tarkasti suorassa kulmassa) seuraaville pituuksille: 1cm yläreunasta, 4,5cm edellisestä taitoksesta ja 3cm edellisestä taitoksesta.Toisen suikaleen kokonaispituus 8 cm, taitosviivat 1 cm, 3 cm ja 3cm

Maisemakortti5
Taita jokainen taitos sisäänpäin siten, että talonkuvapuoli jää päälle ja lumihiutalepuoli sisälle. Kiinnitä 3D-tarra-arkin vihertävät talot suikaleiden alareunan 3cm korkeille sivuille alareuna taitoksen tasalle. (Katso myös kuva 6.)


Maisemakortti6
Peitä suikaleen ylimenevät liimakohdat tarrojen takapuolelta kiinnittämällä niihin kortin kulmien pyöristämisestä ylijääneitä skräppipaperipaloja lumihiutalepuoli näkyville ja leikkaamalla ylimääräiset paperit pois talon ääriviivoja myöten. Kiinnitä kaksipuolista teippiä kummankin reunan 1cm korkeisiin sivuihin talopuolelle.Maisemakortti7
Avaa korttipohja vaakasuoraan makaamaan, mittaa ja merkitse hyvin haaleasti lyijykynällä sen keskimmäiselle sivulle poikittainen viiva tasan 3cm päähän alataitoksesta. Taita talosuikaleiden 1 cm ylätaitokset täysin kaksinkerroin, irrota teipin suojamuovi, ja kiinnitä yläreunat tarkalleen piirtämäsi viivan suuntaisesti. Talot voivat olla melko lähellä toisiaan, koska ne menevät hiukan limittäin, mutta varmista, että talot mahtuvat kortin reunojen sisäpuolelle. Taita myös suikaleiden 1cm alataitokset täysin litteiksi kaksinkerroin ja kiinnitä paikalleen kortin pohjapalaan. Pidä korttipohjankin taitos täysin auki vaakasuorassa, koska pienikin heitto mitoituksessa voi vaikeuttaa mekanismin kasaanpainumista. Pyyhi varovasti pyyhekumilla merkkiviiva näkyvistä.
Maisemakortti8
Talojen tulisi nyt seistä 90 asteen kulmassa, kun nostat kortin pystyyn. Kiinnitä kolmas 3D-tarratalo kortin sisäkanteen yhden skräppipaperissa olevan talon päälle, aivan kiinni alareunaan, jotta se auttaa kantta pysymään paikallaan tässä asennossa. Valitse haluamasi toivotus tarra-arkilta ja kiinnitä se pohjaa vasten. Vaihtoehtoisesti voit myös leikata tai stanssata yksivärisestä paperista kirjoitustilan.Maisemakortti9
Kortti taitellaan kasaan nostamalla ensiksi pohja ylös, jolloin talojen tulisi painua kasaan miltei litteiks
Maisemakortti10
Koristele kortin kansi esim. mieleisilläsi tarroilla.

Maisemakortti11
Kun kortti avataan, maisema avautuu muotoonsa melkein itsestään. Jos haluat kirjoittaa korttiin pitemmän tervehdyksen, se mahtuu hyvin kuvassa keskellä näkyvään lumihiutalekuvioiseen sivuun, jolloin se näkyy korttia avattaessa, mutta jää valmiissa maisemassa piiloon kortin pohjakappaleen alle.Maisemakortti12
Kortin takasivu näkyy muotoonsa-avatun kortin toisella puolella, joten senkin voi koristella esim. leikkaamalla skräppipaperista yksittäisen talon ja tarra-arkin kuusirivistöstä kuusen. Lumihiutalekuvio on kyllä kaunis sellaisenaankin. Tämänmallisissa korteissa skräppipaperin kaksipuolisuus pääsee todella oikeuksiinsa!

Anun Putiikkien tarjous kaikki 2-puoleiset kartongit 0,80€ (norm. 1€) tarjous on voimassa verkkokaupassa 20.11. klo 10 saakka.


1 kommentti: