Sivut

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

LUUKKU 16

Luukku 16

Tässä Sanna Saksijan vinkit kaksipuolisen teipin käyttöön.
Materiaalit Anun Putiikeista lukuuunottamatta punaista silkkinauhaa ja leikkuualustaa.

Teippaus1
Aina kannattaa teipata pienempi osa isompaan, jotta teippiä ei jää näkyviin. Kaksipuolisen teipin saa katkaistua sormin, joten saksia ei tarvita. Kuvassa oleva paperinpala on niin pieni, että kahden sivun teippaus riittää, mutta isommissa teipit kannattaa kiinnittää jokaiselle sivulle. Avaa teipin suojapapereita vain vähän matkaa vastakkaisista kulmista ja taita suojapaperien irtonaiset päät litteiksi ulospäin.

Teippaus2
Kohdista teipattava pala paikoilleen painamalla ensiksi ne kulmat pohjaa vasten, joista suojapaperia ei ole avattu. Näin pystyt liikuttelemaan kuvaa saadaksesi sen juuri oikeaan kohtaan. Kun paikka on oikea, pidä kuva liikkumatta paikoillaan ja paina suojapaperittomat kulmatkin pohjaan.

Teippaus3
Saat loputkin suojapaperit irti, kun vedät taitetuista päistä suoraan sivuille. Tästä kuvasta näkyy, miten kuvien kohdistamisessa voi käyttää apuna pohjapaperin kuviointia, jos se on säännöllinen. Muussa tapauksessa oikeat kohdat voi katsoa leikkuualustan viivoista silmämääräisesti, kun pitää kortin reunat kohtisuorassa alustan mittaviivoja myöten.

Teippaus4
Nauhan saa teipattua suoraan, kun sen painaa oikea puoli alaspäin päistänsä leikkuualustan viivan suuntaisesti ja kiinnittää teipin suorana sen keskelle. Tässä vaaditaan hiukan sorminäppäryyttä, mutta harjoitus tekee mestarin! Anun putiikkien kaksipuolinen teippi on läpinäkyvää, joten sitä voi käyttää myös läpinäkuultavien nauhojen teippaamiseen.
 
Teippaus5
Kohdista kortin reuna taas viivoja myöten, irrota suojapapaperi nauhassa olevasta teipistä koko matkalta ja paina nauha paikoilleen sivuilla näkyviä alustan viivoja seuraten. Nauhan päät kannattaa jättää hiukan ylipitkiksi. Taita nauhan päät piiloon paperin toiselle puolelle. Jos kiinnität kuviopaperin korttipohjan kanteen, tee se ihan viimeiseksi, jotta saat nauhanpäät (ja mahdolliset haaraniittien taustat) paperikerrosten väliin. Jos taas nauha kiinnitetään suoraan korttipohjaan, kuten kuvassa, kiinnitä sen taustapuolelle sisäsivulle esim. paperiboordi joka peittää päät.

Teippaus6
Jos haluat jonkun yksityiskohdan kortista nousemaan hiukan koholle, teippaa sen taakse kaksipuolista kohotarrateippiä. Leikkaa teippi hiukan kauempaa paperin reunasta, ettei sitä näe niin helposti. Tämä teippi on kätevää myös 3D-kuvien isojen alueiden kasaamisessa.
 
Teippaus7
Tältä näyttää valmis kortti.

Teippaus8
Jos haluat teipata kuviopaperin kauttaaltaan korttipohjaan reunojaan myöten, kannattaa teippi kiinnittää korttipohjan reunoille. Älä leikkaa kuviopaperia etukäteen, niin vältät harmilliset mittavirheet!

Teippaus9
Kohdista kuviopaperin suora kulma yhteen korttipohjan kulmista, paina paikoilleen ja irrota teippien suojapaperit.

Teippaus10
Käännä korttipohja avattuna toisinpäin ja leikkaa kuviopaperin ylimenevät reunat saksilla korttipohjan reunoja myöten.


Anun Putiikit tarjoaa: 2 puoleinen teippi 1,10€ rulla (20m) tai 5 rullaa 5€. Teipin laatu on todella hyvä ja pitävä, esimerkkinä yrityksen nimikyltti postilaatikossa, sateessa ja paisteessa on pysynyt yli vuoden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti